Blog
door redactie,

Visie Cor Molenaar: ‘Een nieuwe harmonie tussen internet, klantgedrag en winkelen’

Cor Molenaar gaf een Master Class ter gelegenheid van zijn nieuwe boek “Kijken, kijken… anders kopen”.
Locatie: Erasmus Universiteit in Rotterdam.

 
Schermafbeelding 2015-03-06 om 09.41.08Volgens hem is er sprake van een breuk, een disruptie. Tot 2014 is er sprake van een aanbodeconomie. Vanaf 2015 leven we in een vraageconomie. De klant bepaalt. Het begint bij de klant. De klant staat centraal. En het gedrag van de klant is enorm veranderd door de nieuwe structuren die internet mogelijk maakt. Kernwoord is hegonomie: het draait om de emotie, de beleving.
 
Eerst met meer efficiency (kostenreductie) dan met meer effectiviteit (beter logistieke processen) en in de derde fase doordat de technologie volledig nieuwe mogelijkheden biedt en daarmee een disruptie creëert. We naderen een moment van singulariteit. Zijn boek (de beste tot nu toe van zijn hand) geeft een heel duidelijk beeld van de patronen en structuren en heeft de spanning van een thriller: waarom vinden deze impactvolle veranderingen plaats, waar gaan we naar toe, wat zijn de kansen om op in te spelen? Hybride structuren waarin zowel offline als online ondersteunend zijn in het verkoopproces. Bijvoorbeeld: de klant bestelt online en haalt het offline in de winkel op. Of: de verkoper in de winkel sluit online de bestelling en laat het thuis bij de klant bezorgen.
 
Patrick Langley van GfK gaf in vogelvlucht de bijhorende cijfers. De non-food winkeliers verwachten in 2020 dat online een verkoopaandeel heeft van 34%. De consumenten verwachten dat het 52% zal zijn. De extrapolatie van GfK geeft zelfs een cijfer aan van 60%.
 
Molenaar zijn presentatie is enorm bevlogen en betrokken. Hij is zoals hij vanuit zijn hart zegt “Zo gemotiveerd en geïnspireerd om dit verhaal te vertellen.” Er ontstaat “een nieuwe harmonie tussen internet, klant gedrag en winkelen.”
 
Wilt u meer weten over de ontwikkelingen rond online koopgedrag? Neem dan contact op.