Blog
door redactie,

TOCxyz Mediakraft: video volgens Gen Y en Z

TOCxyz MediaKraftTijdens de wekelijkse kennissessie TOCx op 27 maart – eenmalig omgedoopt tot TOCxyz met de yz als knipoog naar de generaties Y en Z – gaf Mediakraft met Murk Ozinga (managing director), Jonatan de Boer (oprichter van de Nederlands tak) en Noah Zeeuw (Creative Lead) een presentatie over multichannel networks, een mega ontwikkeling in video.
 
De generaties Y (18-34 jaar) en Z (10-20 jaar), samen totaal 3,5 miljoen groot, zijn veel beter te bereiken via videochannels op Youtube. Creators, degenen die in de channels optreden, zijn inspirerend, cool, herkenbaar en dat spreekt aan.
 
Voorkeur voor video
Mediakraft constateert dat generatie Y en Z video als media prefereren, daarop volgt beeld en daarna komt pas tekst. Van deze groep consumeert 93% regelmatig video op YouTube; 45% op Netflix. Kenmerken die verder gegeven worden over deze generaties: doen alles tegelijkertijd, zijn moeilijk te bereiken, hebben een filter, zijn meer individualistisch en het is heel belangrijk om te motiveren, veel meer dan te informeren.
 
Mediakraft Networks is de grootste online tv-zender van midden Europa. Meer dan 500 miljoen views per maand en totaal 160 medewerkers waarvan in Nederland 25-30 staff en 200 creators.
 
Inspireren
Noah Zeeuw (21 jaar, Gen Y) is Creative Lead en inmiddels anderhalf jaar werkzaam bij Mediakraft als online content creator en beheert de Youtube kanalen Ponkers en FilmFabriek. Samen goed voor zo’n 200.000 abonnees en een wekelijkse programmering met elke dinsdag en donderdag om 16:00 een video. Noah wilde eigenlijk acteur worden maar werd Creative – veel beter. Volgens Noah is het belangrijk om te inspireren. Brutaal, bluf, en veel aan het toeval overlaten zijn belangrijke ingrediënten.
 
Naast de inspirerende presentatie was er een levendige discussie over de inzet bij onze klanten. Binnenkort meer te zien.
 
Meer weten over het bereiken van generatie Y en Z? Neem dan contact op.