SEA

sea

Wat is Search Engine Advertising?

Het adverteren via zoekmachines is een belangrijk onderdeel van uw online marketing. Door te adverteren op bijvoorbeeld Google, verschijnt uw website boven of naast de normale zoekresultaten. U bent met SEA optimaal vindbaar voor uw doelgroep, ook wanneer zij niet gericht naar uw merk zoeken, maar wel naar uw product of dienst. De advertenties worden precies op het juiste moment vertoond wanneer de online consument met een specifiek onderwerp bezig is.

Gratis zichtbaar, betalen per klik

Aan de hand van relevante zoekwoorden voor uw product of bedrijf wordt uw advertentie gratis vertoond aan de doelgroep. U betaalt pas voor de advertentie wanneer een consument ook daadwerkelijk op uw advertentie klikt om naar uw site te gaan.
Google heeft een slim systeem ontwikkeld waardoor niet uw bod doorslaggevend is, maar uw ‘kwaliteitsscore’. Des te beter uw advertentiecampagne is opgezet, des te lager zijn de kosten per klik. Google wil immers dat de online consument tevreden en relevante zoekresultaten en advertenties ontvangt. Alle prestaties van de advertentiecampagnes zijn volledig inzichtelijk waardoor er continue geoptimaliseerd kan worden op uw Return of Investment (ROI).

Waarom zou u SEA inzetten?

  • Het is een zeer doelgroepgerichte vorm van adverteren
  • U bent al binnen 10 minuten vindbaar op de ingestelde zoektermen
  • U betaalt alleen voor het aantal consumenten dat echt klikt
  • Het is een zeer meetbare en rendabele manier van adverteren
  • Er is veel targeting mogelijkheden: locatie, device, tijd, taal

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven in zoekmachines adverteren. De drie belangrijkste zijn:
E-commerce om klanten te genereren via directe conversies op uw website;
Leadgeneratie om bijvoorbeeld meer (nieuwsbrief)leden te werven;
Branding om de zichtbaarheid van uw product, bedrijf of merk te verhogen.

Advertenties via online zoekmachines zijn direct inzetbaar als marketingtool en hebben bewezen een wezenlijk onderdeel van de succesvolle online marketingmix te zijn. Er is steeds meer mogelijk met SEA, onder meer dankzij Google Shopping. Daarnaast verbreden de verschillende advertentie-extensies en het targeting op taal, device & regio de online advertentiemogelijkheden.

De voordelen van SEA via The online company

  • We zijn gecertificeerd & official Google Partner
  • We integreren Adwords effectief in de overall mediastrategie
  • We ontzorgen uw bedrijf dankzij onze efficiënte expertise
  • We zetten onze ruime ervaring in ten gunste van uw doelstellingen
  • We bieden een waardevolle full service mogelijkheid: campagnemanagement + landingspagina + design + conversieverbetering

The online company staat voor u klaar tijdens het gehele SEA-traject: van het goed en structureel opzetten van uw Google Adwords campagne tot aan het dagelijks monitoren en bijsturen. Onze experts testen en meten de traffic en uw verkochte producten. We optimaliseren uw campagnes direct. Het resultaat: meer relevante bezoekers en daarmee een hogere conversie tegen acceptabele en transparante kosten.

google-partnergoogle-adwords-professional