Automated Trading

Real Time Bidding (RTB) is het geautomatiseerd inkopen van digitale display advertenties via een veilingsysteem. Per impressie wordt bepaald welke banner er vertoond wordt aan het vooraf gedefinieerde doelgroepprofiel van de sitebezoeker. Bij winst op een bieding, serveert het ad management systeem van The online company razendsnel een vooraf geselecteerde uiting uit. Deze geselecteerde uiting wordt bepaald aan de hand van diverse variabelen in de contactstrategie: het clickpad dat de consument al dan niet eerder al heeft afgelegd (retargeting), de hoeveelheid boodschappen welke zijn ontwikkeld voor een flight, al dan niet gewenste koppeling aan het inzetschema voor radio en of TV commercials.

De kracht van RTB zit in het gebruik van data, waarmee vooraf besloten wordt welk doelgroep profiel er een banner vertoond krijgt. Dit resulteert in een zeer efficiënte inzet van uw mediabudget. Niet iedereen op een geselecteerde website krijgt uw uiting te zien, maar enkel de persoon waarvan we vanuit de data weten dat deze geïnteresseerd is in uw product of dienst

Uw banners worden zo middels RTB onder meer vertoond aan mensen binnen het Sanoma netwerk, Marktplaats en Telegraaf netwerk – mits zij aan uw klantprofiel voldoen. The online company heeft een eigen exchange, waarbij uw banners veilig en snel op de DSP’s beschikbaar gesteld worden.

Inzetten van Real Time Bidding

RTB is voornamelijk effectief als mechanisme voor retargeting. Wanneer iemand op uw site is geweest, kunt u deze bezoeker veelal terugvinden na het verlaten van uw website. Dit gebeurt door het plaatsen van cookies op uw website en het inkopen op deze specifieke cookies via de DSP. Vanzelfsprekend zijn advertentiemogelijkheden als formaat, time target, dag en site in te stellen.

Creatie is een wezenlijk onderdeel van RTB. Juist door het één op één kunnen bereiken van mensen die vallen in uw doelgroep, is het extreem effectief om uw uiting op deze specifieke persoon af te stemmen. Iemand die een uw product of dienst heeft bekeken, ziet zodoende via RTB ditzelfde product of deze dienst in een banner op de sportpagina van een digitale krant. Dit kan door de techniek achter XML constructies, waar The online company veel ervaring mee heeft. Een solide database is daarbij belangrijk: hoe beter gevuld de database met actuele en specifieke profielinformatie, des te meer variabelen kunnen er gebruikt worden om de creatie te personaliseren.

The online company maakt gebruik van de volgende DSP’s

  • Platform 161: Een solide techniek met daarachter proactieve en flexibele organisatie. Deze DSP onderscheidt zich door optimale inzet voor de Nederlandse markt.
  • Google Double Click Bid manager (DBM): Een schaalbaar en onderdeel van de Google ‘stack’ met ‘state of art’ algoritmes en directe integratie met alle overige Google producten. Zoals u wellicht al gewend bent van Google, kunnen we hiermee lokaal en internationaal uw doelgroep vinden, tegen de beste voorwaarden. Daarnaast heeft deze DSP een zeer imposante roadmap in doorontwikkelingen ten aanzien van nieuwe exchange features.
  • Adform: Internationale DSP met sterke reporting functionaliteit.

De combinatie van het team van RTB-specialisten, de nieuwste technieken én veel ervaring, haalt maximaal rendement uit uw mediabudget.

The online company adviseert graag!

Meer informatie of een vraag stellen aan The online company? Bezoek The online company op de Zuidpoolsingel 8 | 2408 ZE Alphen aan den Rijn

Neem telefonisch contact met het bedrijf op via +31 (0)172 477 445 of stuur een e-mail naar info@theonlinecompany.com.

RTB