Sony

The online company is verantwoordelijk voor de online sales van sony.nl en sony.be via affiliate marketing. Met grote partijen als PayPal, Mastercard en Tweakers, en nog een flink aantal andere affiliatepartners worden hiervoor deals gesloten. Eind december – 3 maanden voor einde boekjaar – was het target reeds met 15% overstegen.

Vergelijkingssites, cashbackdeals, closed user groups, websites voor kortingscodes, online betaalsystemen, creditcardmaatschappijen, contentpartijen…. Waar liggen de beste kansen voor de marketingeuro van de klant? Dat is waar The online company voortdurend naar op zoek is. Interessante partners, nieuwe channels en marketingtools voor het beste resultaat uit een advertentie of banner. Met als doel: extra omzet voor de 3 Sony-shops (Sony-shop, Sony-education en Sony-outlet).

 

4e in Europa

Het target – de sales t.o.v. 2012 met 25% verhogen – is ruimschoots gehaald. Afgelopen februari was een verhoging van 40% bereikt. “Voor Sony staat Nederland qua absolute omzet via affiliate marketing op de 4e plaats, achter de drie ‘groten’ Duitsland, Frankrijk en Engeland”, zegt Oscar Levi, sr. Campaign Manager bij The online company. En zo’n 15 tot 20% van alle sales op de Sony-shops, komt via acties van The online company.” Een resultaat waar men begrijpelijk trots op is.

 

Snelheid en vertrouwen

The online company houdt dagelijks zicht op ‘kansen’ en aantrekkelijke deals voor Sony. Affiliate-partners die op basis van SEO hoog scoren in Google, die echt een toegevoegde waarde hebben om het betreffende product bij de meest geschikte doelgroep te promoten, sites waarbij hoge sales wordt verwacht. Het benodigde campagnemateriaal (tekstlink, banners, productfeed, mailtemplates) krijgen de affiliates aangeleverd van The online company, die de creatie ‘inhouse’ uitbesteedt aan partner Qban online communicatie. Hierdoor kan snel worden geschakeld.

Levi: “Snelheid is essentieel om steeds de beste positie te kunnen bemachtigen. En daarnaast het vertrouwen van de klant. Als ik ergens een kans zie, moet ik binnen een uur een plan hebben voor de klant. Een voorstel met concrete cijfers over investering, kortingen, retargeting, verwachte sales, etcetera. Maar ook een snelle respons van Sony op basis van onze inzichten. Als zij een ‘go’ geven, moet er vanuit hen zo snel mogelijk alle benodigde specs aangeleverd worden, die bij The online company online worden doorvertaald naar online uitingen.”

 

Uitdaging

Bij de inzet van affiliates mogen de online wederverkopers (e-tailers) van Sonyproducten, die profiteren van lagere verkoopprijzen, niet in gevaar worden gebracht door prijsstunten. Kortings- en cashbackacties kunnen niet rücksichtslos worden ingezet. Er moet dus worden geconcurreerd op andere punten. “We zoeken bijvoorbeeld specifiek naar plekken waar mensen zich in de oriëntatiefase bevinden. Deze mensen zijn reeds bereid tot aankoop over te gaan en die proberen experts van The online company vooral op basis van productinformatie en kwaliteit dieper de salesfunnel in te verleiden”, aldus Levi.

 

Laag afkeuringspercentage

De customer journey wordt door The online company nauwkeurig gevolgd. Zo wordt vanaf het moment dat een promotie wordt uitgegeven, de klant gevolgd. Realtime wordt geanalyseerd waar kortingscodes en cahsbackacties het meest worden gebruikt, hoe effectief het de doelgroep bereikt en of het daadwerkelijk leidt tot conversies, waarop direct kan worden bijgestuurd.

Levi: “Juist omdat het proces van de customer journey zo goed kan worden gevolgd en begeleid, ligt het afkeuringspercentate met 6% zeer laag. Van alle sales op de Sony webshop is 94% een valide aankoop.”  • Sony
  • Groei aantal orders op Sony.nl en Sony.be via affiliate marketing, salesverhoging van 25% t.o.v. 2012
  • Media inzet:Korting-codes, cps cashback, banners, textlinks, mailtemplates, productfeeds via diverse publishers
  • Resultaat:Salesverdubbeling in een half jaar tijd. Eind februari 2014 reeds 15% overperfomance op target
  • Contact:Neem contact op voor de mogelijkheden via 0172-477 445 of info@theonlinecompany.com