Performance case HP

De campagne

HP zocht naar mogelijkheden om bij haar Premium Partner Centralpoint.nl de HP Probook online sales te doen stijgen, dit was dan ook de primaire doelstelling van de campagne. De secundaire doelstelling van de campagne was om zakelijk Nederland te informeren over het brede aanbod van zakelijke laptops van HP (Awareness met een sales gerichte boodschap).
 
We hebben focus gehouden op de mid- en endfunnel waarbij onder meer de volgende middelen zijn ingezet: Programmatic buying, Premium Inkoop, Blogs, Prijsvergelijkers, Social (Facebook), SEA en Affiliate.
 
Vanwege het performance element van deze campagne, is er zorgvuldig gekeken naar welke media kanalen goed aansloten bij de doelstellingen van campagne. Met het oog op de doelstellingen van de campagne waren de kanalen: Programmatic buying, Premium Display, Zakelijk blogs, Prijsvergelijkers, SEA en Affiliate, ingezet om zowel awareness als sales doelstellingen te realiseren.
 

De rol van The online company

The online company is verantwoordelijk voor ontwikkelen van de media strategie, coördineren en inrichten van de campagne, en tevens het produceren van verschillende creaties zoals IAB display creaties, Mobile & Tablet creatives, Billboards en Facebook Ads.
 


 

Het resultaat

Het HP Probook 400 campagne is een groot succes geweest, waarbij de KPI’s ruimschoots zijn behaald (realiseren van sale boost en zakelijk Nederland informeren over het brede aanbod van HP zakelijk laptops) . Door de goede en aansprekende zichtbaarheid van de campagne in de gehele customer journey, reageerde de target groep zo positief dat de sales doelstelling ruim 3,5 maal is behaald. Het succes komt mede omdat alle flows optimaal waren ingericht. Gedurende de campagne werd dagelijkse de relevante paid, owned en earned kanalen geanalyseerd en geoptimaliseerd.
 

Award winning campaign

De goede resultaten van de campagne zijn niet ongemerkt gebleven. Tijdens het Distree event in Monaco heeft de campagne de award gewonnen voor beste marketing initiative van EMEA.



  • HP
  • Online sales, brede sell-out van de HP probook bij premium partner Centralpoint.nl en zakelijk Nederland informeren over zakelijk aanbod van HP bij Centralpoint.
  • Media inzet:Programmatic buying, Premium Inkoop, Blogs, Prijsvergelijkers, Social (Facebook), SEA, Affiliate.
  • Resultaat:237% over-performance op target.
  • Contact:Neem contact op voor de advertising-mogelijkheden via 0172-477 445 of info@theonlinecompany.com