Miss Etam High 5 Deals

Aan naamsbekendheid geen gebrek voor modeconcern Miss Etam. Online viel er echter nog terrein te winnen, voelde het bedrijf. Dat bleek. The online company zette online campagne ‘High 5 Deals’ in om zowel e-mailadressen als Facebook-likes te genereren. Binnen 5 weken werden de ambities ruimschoots overtroffen!

 

Rumour has it

‘Rumour around the brand’ was het doel van Miss Etam. Met een doelgroep van 35+ vrouwen en de ambitie om ‘top of mind’ te blijven bij deze doelgroep, is het creëren van ‘online rumour’ een heldere keuze. Miss Etam schakelde een full service digitaal mediabureau, The online company, in voor de online campagne rond de succesvolle ‘High 5 Deals’. De missie: het genereren van 10.000 e-mailadressen voor de nieuwsbrief en 10.000 Facebook-likes.

“De samenwerking met The online company verliep vlekkeloos. Al bij de briefing zaten we op één lijn waardoor onze huisstijl guidelines direct in een concrete duidelijke actiepagina vertaald werden. Wij vinden het vooral belangrijk dat onze klant de actie begrijpt en enthousiast is om mee te doen. We zijn vooral trots op het ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid (user experience) van high5deals.nl. Deze hebben bijgedragen aan het goede resultaat van de actie!” – Mariska van der Burg, Online Communicatie Coördinator binnen de Etam Groep

 

Alles draait om 5

In de succesvolle campagne draait alles om het getal 5. Het geslaagde gevoel van een ‘High 5’ geeft daarbij het juiste gevoel bij de campagne. De campagne startte op 5 november met 5 dagen lang 5 dagaanbiedingen met een focus voor de bezoekers op het winnen van 5 minuten gratis winkelen. The online company bedacht en ontwikkelde de landingspagina www.high5deals.nl als actiewebsite. Deze mini website was de doorvertaling van de campagne met vijf online spelelementen, waarbij de doelgroep prijzen kon winnen. Tevens een integratie van de mini website met de Facebookpagina van Miss Etam meegenomen.

 

Laagdrempelig spelelement met winkans

De vijf spelelementen waren bewust laagdrempelig: Mail 5 vriendinnen over de dagaanbiedingen; help Miss Etam aan 55.555 likes; een eenvoudige online krasactie; geef een review met 5 sterren op missetam.nl en vul een unieke code in. Dankzij de integratie met de Facebookpagina van Miss Etam, is er een maximaal online effect gecreëerd. In zeer korte tijd is de online campagne door The online company in een prima samenwerking met Miss Etam opgestart. Half oktober was de eerste planning, begin november is de actie uitgerold en stond de mini website klaar.

 

Overweldigend resultaat

Het resultaat na 5 weken online campagne voeren, overtrof ruimschoots alle verwachtingen. Waar het streven lag op 10.000 extra emailadressen, groeide de totale e-maildatabase van Miss Etam met 30%. Het aantal Facebook-likes steeg met ruim 30.000 (waar 10.000 het doel was). In de vijf campagneweken werd de actiesite / Facebook app door een zeer groot aantal bezoekers gemiddeld twee keer bekeken. Bij het merendeel van de ingeschreven deelnemers was krassen het meest populair.

“De campagne heeft ver boven verwachting gepresteerd. We hebben een veelvoud van het streefaantal adressen gerealiseerd. De traffic die we vanuit clicks naar bricks (en andersom) sturen is mooi meegenomen”. – Nordin van der Maaten, Online Marketeer

Kortom: een prachtig resultaat dat met trots in het portfolio wordt opgenomen van The online company. Miss Etam is uiteraard direct gestart met de gerichte communicatie naar al haar nieuwe nieuwsbrieflezers en Facebook volgers.  • Miss Etam
  • Genereren van 10.000 adressen voor de e-mail nieuwsbrief van Miss Etam en het behalen van 10.000 likes voor de Facebookpagina van het damesmodeconcern.
  • Media inzet:Miss Etam was verantwoordelijk de media-inzet van de volledige campagne (offline & online)
  • Resultaat:Online campagne leverde een database groei op van 30% aan e-mailadressen van dames uit de doelgroep. Het aantal Facebook-likes steeg van 46.753 naar 77.083; een toename van maar liefst 30.330 fans in 5 weken tijd.
  • Contact:Neem contact op voor de mogelijkheden via 0172-477 445 of info@theonlinecompany.com