Miele – Display-campagnes

Van mediastrategie, budgetinzet, van bannercreatie, landingspagina’s tot media-executie, The online company heeft voor Miele het hele traject rondom displaycampagnes verzorgd.

The online company beschikt over een eigen professionele webstudio en deze creëerde in die hoedanigheid, naast de digitale communicatiemiddelen in de huisstijl van Miele, ook de uitingen in de huisstijl van de betreffende re-/e-tailers zoals Bol.com en Wehkamp.nl.

 

Fysieke en online traffic

Sales verhogen is het voornaamste doel van de display-campagnes. Naast het genereren van leads voor de online verkopers van Miele-producten, wordt er ook verkeer gegenereerd voor fysieke winkels. Dit gebeurt via online functionaliteiten als store-locators en contactformulieren met een call-me-now optie. Iedere online marketeer weet dat het meten van verkoopcampagnes met indirecte partners een opgave is. The online company heeft echter een gedetailleerd model, dat de opdrachtgever in staat stelt betrouwbare sales cijfers te analyseren.

De nauwkeurigheid waarmee The online company de klantreis volgt en hierop kan sturen, is onderscheidend. “Potentiële klanten worden op verschillende niveaus in de funnel bereikt en naar de Miele-actiepagina met productinformatie gebracht, dan wel direct doorgezet naar de (r)etailer”, vertelt Niels Rijerse, Director Online Media bij The online company. “Deze klanten worden ‘afgeleverd’ bij partners waarvan The online company weet dat het product voorradig is en waarvan factbased geweten wordt dat de sales hier goed is. Hier hebben experts van The online company via een dashboard real time zicht op.”

 

Nauwkeurig volgen

De acties van iedere klant kunnen op de voet worden gevolgd. Zo is ook te zien wanneer deze afhaakt in het proces. Rijerse: “Dan is de kans groot dat deze klant later alsnog wil kopen en heeft opnieuw benaderen dus een relatief grote kans van slagen.

“Naast de reguliere uitgebreide rapportages over impressies, clicks, visibility etc. kunnen experts van The online company tot op sales niveau terugzien wat een klant heeft gedaan bij een partner. Dat is uniek, door deze inzichten kunnen campagnes echt geoptimaliseerd worden op maximale sales. Professionals van The online company kunnen precies zien bij welke partners de klanten uiteindelijk kopen en hier de media-inzet op aanpassen.
Miele heeft dus controle over haar media-investeringen en overzicht over hoe de partners ten opzichte van elkaar presteren.”

Rijerse: “Bij traditioneel adverteren is het vaak slecht traceerbaar wat er met het advertentiebudget gebeurt en hoeveel conversie het oplevert. Omdat experts van het bedrijf online alles kunnen volgen, vanaf de banner die ze hebben ingezet tot de uiteindelijke sale, kunnen experts van The online company naar de klant exact rapporteren hoeveel clicks en sales de campagne heeft opgeleverd. Hierdoor is het transparant wat er met de marketing-euro gebeurt.”

 

Strategie

Fabrikanten zien in toenemende mate de toegevoegde waarde van digitaal adverteren t.o.v. traditionele media. The online company begrijpt de uitdaging van fabrikanten die naast brand awareness ook de co-ad bestedingen met de distributiepartners willen optimaliseren. The online company draagt zorg voor een online campagnestrategie die naadloos aansluit op de merkstrategie en de traditionele campagne inzet (lees radio-tv-print en outdoor). Door het slim inzetten van technische middelen bij de distributiepartners kan de fabrikant tot op shopniveau haar campagne inzien. The online company zorgt ervoor dat het mediabudget op de meest optimale wijze wordt ingezet of dat nu merkbeleving of sales is.  • Miele
  • Leads genereren voor zowel retail als e-tail met als doelstelling sales en branding te verhogen.
  • Media inzet:Invulling van het gehele online traject rondom display-campagnes. Analyseren en sturen op customer journey.
  • Contact:Neem contact op voor de mogelijkheden via 0172-477 445 of info@theonlinecompany.com