Media Markt – ‘21% BTW, Weg Ermee!’

Media Markt – ‘21% BTW, Weg Ermee!’ – Display campagne
 
De display campagne voor de populaire BTW-actie met ‘21% BTW, Weg Ermee!’ van Media Markt is één van de grote sales campagnes van The online company. Met een slimme strategie en cross device zichtbaarheid op alle relevante online posities werd in een korte tijd bijna geheel Nederland online bereikt.
 
De jaarlijks terugkerende BTW-actie van Media Markt duurt ongeveer een week en vond dit jaar plaats van 27 januari t/m 2 februari. Al in december begon bij The online company de voorbereiding van de strategie en campagneplanning in samenwerking met de Online Campaign Managers van Media Markt met als resultaat een zeer succesvolle campagne.
 

 

Teasing

In de ‘teasing-fase’ (tweeënhalve dag voorafgaand aan de officiële start van de actie) werd aan een zeer breed publiek kenbaar gemaakt dat de BTW-actie woensdagavond om 18.00 uur van start zou gaan. Het brede bereik werd o.a. gerealiseerd via Programmatic buying. Online campagnemanager Tezcan Çetinkaya: “Door middel van onder andere display inzet via Programmatic buying hebben we op premium websites een voorvertoning geplaatst: een banner met een teller, die op de seconde aftelde naar de start van de actie. Er zijn miljoenen impressies gericht vertoond.”

 

Fixed billboard op NU.nl

Vanaf woensdagmiddag 15.00 uur, precies drie uur voor de start van de actie, kon online Nederland niet meer om de campagne heen. Onder meer een fixed billboard op Nu.nl zorgde voor een bereik van ruim 300.000 mensen. “Vanaf 18.00 uur hebben we ook de Nu.nl-app op de smartphone geclaimd met een take-over,” vertelt Çetinkaya. Dat bleek effectief. Dat alles bij elkaar zorgde voor een explosieve stijging van het bezoek op mediamarkt.nl. Experts van The online company hebben dat uiteraard realtime gevolgd.” In de resterende dagen van de BTW-actie werd cross-device zichtbaarheid geclaimd op grote bereiktitels, met impactvolle formaten, om continue zichtbaarheid te creëren en traffic naar de site te halen.

 

Strategie

Inzet op groot bereik met de juiste kanalen op het juiste moment. Er is gebruik gemaakt van time targeting, retargeting en cross device zichtbaarheid op smartphone, tablet en laptop/desktop. Er is gestart met een teasing-fase gericht op het breed creëren van awareness. Vanaf de campagnefase zijn er elke dag van de week banners van impactvolle formaten geplaatst op massa bereiktitels. Aanvullend werden (op een hoog volume) bekende vergelijkingssites ingezet om mensen in de aankoopfase te leiden naar de webshop van Media Markt.  • Media Markt
  • Periode:27 januari – 2 februari 2014
  • 1. Online sales
    2. Breed awareness creëren over de campagne
  • Media inzet:- Time targeting, retargeting
    - Inzet o.a. over de RTB, Sanoma , Persgroep en vergelijkingssites
  • Resultaat:In een zeer korte periode bijna geheel Nederland cross device bereikt op alle relevante online posities. Resulterend in een record omzet online.
  • Contact:Neem contact op voor de RTB-mogelijkheden via 0172-477 445 of info@theonlinecompany.com
“Door cross device zichtbaarheid en inzet op massa bereiktitels met impactvolle formaten kon heel online Nederland niet om de Media Markt BTW-actie heen.”
Tezcan Çetinkaya
Senior Campagne Manager