KPN 4G – Native advertising campagne

KPN loopt voorop met de uitrol van 4G: de nieuwe stap in mobiel internet. Om dit bekend te maken heeft The online company een grote digital advertising campagne opgezet voor KPN. Kern hierbij is een zeer gerichte, native campagne op te zetten waarbij per site (cluster) specifieke creatie is ontwikkeld om maximale relevantie te behalen.

In deze intensieve campagne zijn uiteenlopende sites geselecteerd ter promotie van KPN 4G. Hierbij is per site specifieke creatie gemaakt om maximaal relevant te zijn. Zo creëerde partner Qban online communicatie-uitingen voor 10 verschillende plaatsen op marktplaats.nl en werd op routenet.nl gebannerd op alle routeinformatie van bijvoorbeeld Apeldoorn als start- of eindbestemming. De muziekwebsite Spotify werd voorzien van de bannertekst ‘Download je playlist op het grootste 4G-netwerk van Nederland’ en op Dumpert werd de ‘snelste preroll ooit” vertoond.

“Het doel was om de doelgroep vanuit relevantie te laten kennismaken met KPN 4G. Campagnes op specifieke websites gecombineerd met site specifieke creatie zorgt voor een sterke zichtbaarheid en impact”, aldus Niels Rijerse, Director Online Media bij The online company. Dit heeft zich dan ook vertaald in fors hogere click ratio’s ten opzichte van benchmark cijfers.

 

Alles in huis

The online company beschikt over alle expertise om een campagne als deze geheel ‘in-house’ te kunnen opzetten. Rijerse: “Dat is de kracht van The online company bij dergelijke campagnes. De professionals van The online company hebben alles in huis en het creatieteam is van het begin af aan betrokken bij het mediaplan zodat ze direct kunnen nadenken over creatie. De koppeling van media aan creatie vanaf start, met een continue afstemming, zorgt voor een perfecte synergie dat weer resulteert in een sterke campagne.”

 

Strategie

Relevante targeting door website specifieke creatie, gericht op desktops, laptops, tablets & mobile.  • KPN
  • KPN 4G - Native advertising campagne
  • Periode:Januari-februari 2014
  • Vanuit relevantie mensen kennis laten maken met het KPN 4G netwerk.
  • Media inzet:Marktplaats, Routenet, Dumpert.nl, Sanoma, Spotify, WeTransfer, mobpro e.a.
  • Resultaat:Binnen 4 weken een campagne live: van intake tot start.
  • Contact:Neem contact op voor de advertising-mogelijkheden via 0172-477 445 of info@theonlinecompany.com