KPN Late Rembrandt

De late Rembrandt in het Rijksmuseum

Als hoofdsponsor helpt KPN het Rijksmuseum in haar missie om kunst toegankelijk te maken voor iedereen. Dat gebeurt door ICT-ondersteuning in de vorm van bijvoorbeeld iPods die de bezoekers kunnen lenen waarin meer informative staat over de kunstwerken.
 
De grote tentoonstelling ‘de Late Rembrandt’ was uniek, omdat het een eenmalige tentoonstelling was waarin 80 werken uit Rembrandt’s late periode zijn samengebracht, in de stad waar hij woonde en werkte. De werken waren afkomstig uit musea maar ook uit prive collecties over de hele wereld. Deze tentoonstelling was voor KPN aanleiding om het hoofdsponsorschap goed onder de aandacht te brengen.
 

De campagne

Een campagne met sleutelwoord ‘toegankelijkheid’ was de uitkomst. Met virtuele rondleidingen kon de gebruiker een impressie krijgen van de tentoonstelling. In de rondleidingen gingen vier BN’ers in gesprek met Rembrandt experts.
 
In samenwerking met Mindshare (radio, TV, print) is een mediastrategie ontwikkeld die aangreep op zowel offline als online touchpoints met de doelgroep.
 
Online zijn er innovatieve en impactvolle middelen ingezet. Enkele voorbeelden: digitale abri’s die programmatic waren ingekocht en reageerden op het aantal bezoekers dat er langs liep, take-overs en sponsored stories op relevante portals. Daarnaast was de virtuele tour te bekijken binnen een push-up uiting op tablet en smartphone. De uiting was interactief: middels een ‘shake’ van het device werd je meegenomen naar het volgende onderdeel. Het was binnen deze uitingen ook mogelijk om een video af te spelen waarin een toelichting werd gegeven over het werk.
 
The Online Company heeft de online mediastrategie en –executie verzorgd, evenals de creatie van de online uitingen.
 

Resultaten

De campagne heeft ertoe geleid dat ruim 300.000 mensen de virtuele tour hebben doorlopen. Daarnaast is de awareness van KPN als hoofdsponsor van het Rijksmuseum met 20% gestegen. Het publiek gaf de abri uitingen gemiddeld een 7,8 op opvallendheid en sympathiciteit. Verder is de waardering van de sponsoring onder de doelgroep significant gestegen.
   • KPN
  • Periode:Februari t/m mei 2015
  • KPN activatie rondom de Late rembrandt tentoonstelling én Het Rijksmuseum aanjagen en tot een succes maken
  • Media inzet:Televisie, Out Of Home, Digital Out Of Home, Pre-rolls, Take-overs en Banners
  • Resultaat:Meer dan 300.000 digital tours, awareness rondom het KPN sponsorschap naar recordhoogte gestegen